Loading Posts...

Administrația Trump a cumpărat toate stocurile de Remdesivir, medicamentul dovedit eficient în tratarea COVID-19. Nicio altă țară nu îl va putea cumpăra în următoarele trei luni

Administrația Trump a cumpărat practic toate stocurile cu Remdesivir, fiind medicamentul dovedit eficient în tratarea COVID-19, iar nicio altă țară din lume nu îl va putea cumpăra în următoarele trei luni, cel puțin, relatează The Gurardian.

Remdesivir este un medicament antiviral monitorizat ca tratament pentru Covid-19. Remdesivir este un „inhibitor al ARN polimerazei virale” (un medicament care interferează cu producerea de material genetic viral, prevenind înmulțirea virusului). Acesta a arătat activitate consistentă in vitro împotriva diferitelor virusuri ARN, inclusiv SARS-CoV-2 și a fost inițial dezvoltat pentru tratarea Ebola.

De asenemea, Remdesivir este primul medicament aprobat de autorităţile din SUA şi Europa pentru a trata Covid-19, este produs de Gilead şi și-a dovedit eficiența în recuperarea mai rapidă a pacienților cu coronavirus.

Reamintim că Agenția Europeană pentru Medicamente a demarat o procedură rapidă de evaluare a Remdesivir, medicamentul cu cele mai promițătoare rezultate în tratarea Covid-19 în SUA, în vederea autorizării și introducerii sale pe piața din Uniunea Europeană.

Au fost consumate deja primele 140.000 de doze, furnizate pentru studiile medicale din întreaga lume. Administraţia Trump a cumpărat acum peste 500.000 de doze, ceea ce reprezintă toată producţia Gilead pentru iulie şi 90% din august şi septembrie, potrivit Digi24.

Executivul European a subliniat în nenumărate rânduri că accesul la tratatementul COVID-19, dar și la viitorul vaccin trebuie să fie ”echitabil și universal”. Această reacție a Comisiei Europene survine după ce directorul general al grupului farmaceutic Sanofi, Paul Hudson, a afirmat că va servi ”cu prioritate” SUA dacă va găsi un vaccin, informează France Presse, potrivit Agerpres.

În Statele Unite, rezultatele preliminare ale unui studiu făcut de guvern au arătat că pacienții cărora li s-a administrat Remdesivir s-au vindecat cu 31% mai repede decât cei care au primit tratament placebo. Aceste date au fost apreciate de medicul Anthony Fauci, expertul de vârf al SUA în bolile infecțioase, ca fiind „foarte semnificative”.

”Dacă procedurile de la nivelul UE se vor desfășura în mod accelerat, așa cum a anunțat deja Agenția Europeană pentru Medicamente, pacienții europeni vor putea beneficia de acest tratament la timp”, mai transmite eurodeputatul, într-un ton foarte optimist.

 

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment