Loading Posts...

Andrei Năstase despre decizia Maiei Sandu care a dus la căderea guvernului: „Am știut atunci, știu și acum, că acest lucru a fost foarte rău pentru țară”

Platforma DA nu a fost de acord cu decizia fostului premier Maia Sandu de a-și asuma răspunderea în Parlament pe modificarea unei legi care i-ar fi permis să numească procurorul general, fapt care a dus în consecință la căderea guvernului Sandu iar puterea a ajuns în totalitate la președintele Igor Dodon. Declarația a fost făcută de liderul Platformei DA, Andrei Năstase la emisiunea „Glavnoie” de la TVC21.

“Noi nu tranzacționăm puterea, aceasta nu aparține unei formațiuni, ci poporului. Asta mă deranjează cel mai mult, că guvernul nostru i-a dat puterea lui Dodon. Simt o mică responsabilitate, pentru că nu am fost mai ferm, că nu am reușit cu mai mulți colegi din guvern să ne opunem, să nu acceptăm acest lucru. Trebuia să ne luptăm, pentru că puterea nu este a noastră ci a poporului care ne-a mandatat. Acum sunt convins că trebuia sa facem mai mult. Platforma DA nu a fost de acord cu decizia Maiei Sandu care a dus la căderea guvernului, dar toți știu că noi avem doar 11 deputați, nu este ușor. Au fost comise multe greșeli, nu de mine, consider că fiecare trebuie să ne recunoaștem greșelile, dacă le-am făcut. Ce am știut atunci, știu și acum, că acest lucru a fost foarte rău pentru țară. Pe timpul guvernării noaste au fost inițiate niște reforme, au fost începute niște anchete penale. Toți au așteptat în perioada când eram la MAI, că îi voi pune la pușcărie și pe unul și pe altul, și pe președinte, și pe deputați, dar societatea noastră nu înțelege că MAI nu se ocupă cu așa ceva. Numai pe timpul lui Beria, MAI se ocupa și de anchetă, și de condamnări, și de execuții. În perioada în care am fost la MAI am făcut tot posibilul ca legea să fie respectată, să fie documentate materialele și transmise procuraturii. M-am ocupat de dosarul uzurpării puterii în stat, de dosarul furtul miliardului. Datorită MAI, astăzi dosarul intentat pe numele fostului șef al SIS a ajuns în judecată. Se putea de lucrat și în continuare în folosul poporului. O guvernare care să fie în relații bune și cu partenerii din est și cu partenerii din vest, care să lucreze pentru și nu împotriva poporului, ” a declarat Năstase.

Amintim că fostul premier Maia Sandu și-a asumat răspunderea în Parlament pe modificarea unei legi care i-ar fi permis să numească procurorul general.  Drept răspuns la inițiativa premierului, socialiștii aflați în acea perioadă în coaliție de guvernare cu blocul ACUM, au votat împreună cu democrații o moțiune de cenzură care a dus la căderea guvernului Sandu.

6
HeartHeart
2
WowWow
1
SadSad
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
YayYay
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment