Loading Posts...

Andrei Năstase: „În scurta perioadă de timp cât am condus MAI, niciun polițist nu și-a permis să aplice forța împotriva oamenilor”

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat în contextul altercațiilor dintre polițiști și veteranii de război de pe Nistru, că în scurta perioadă de timp cât a fost ministru de Interne, niciun polițist nu și-a permis să aplice forța împotriva oamenilor. Mai mult, acesta spune într-o postare pe pagina sa de Facebook că a luat decizia ca cele două mașini de intervenție TOMA să fie transmise Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru a fi folosite în scopuri utile cetățenilor și nu împotriva lor. Năstase a venit cu un mesaj și pentru criticii săi, care îl învinuiesc de lucruri „fantasmagorice”.

„Politicieni și deontologi specializați în a mă ponegri 24 din 24 de ore o fac pe temerarii, își încordează mușchii și mușchiuleții, se dau de ceasul morții ca voinicul din poveste. Doar pe facebook și doar pentru a aminti lumii că există. Vorbesc, deci există.

La altceva nu se pricep. În loc, cel puțin să condamne pe cei care, de-a lungul timpului, au aplicat bâta împotriva oamenilor, mi-au sărit în cap și mă învinuiesc de lucruri fantasmagorice. Ar trebui să știe că în cei 29 de ani de independență bâta poliției a fost unealta politicienilor corupți împotriva societății, a protestatarilor și a celor incomozi. Vedeți în imaginile de mai jos exemple din 31 august, 7 noiembrie, 10 noiembrie 1989, din 7 aprilie 2009, din 20 ianuarie, 24 aprilie 2016, din 27 august 2017 sau 27 august 2018, despre aplicarea forței și a gazelor lacrimogene la judecătoria Orhei, unde era târât Gheorghe Petic, de pe 17 iulie 2020, unde veteranii noștri de război au fost atacați cu bestialitate de impotenții vremii.

Da, vă pot spune cu mândrie că în scurta perioadă de timp cât am condus Ministerul de Interne nicio bâtă nu a fost scoasă din “teacă“, niciun polițist nu și-a permis să aplice forța împotriva oamenilor și a poporului. Mai mult, atunci am decis să transmit cele două mașini de intervenție TOMA, inclusiv la eventuale proteste, către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru a fi folosite în scopuri pașnice, nobile, utile cetățenilor și niciodată împotriva oamenilor!

Alți falși lideri de opinie îmi reproșează că nu aș fi dat afară pe țoți călăii lui Plahotniuc. Ba au fost dați afară mulți dintre ei, iar actualul ministru i-a strâns pe făraș și i-a adus înapoi! Văd că se fac a uita că am lichidat Direcția a cincea, cea care a urmărit și interceptat în mod ilegal cetățenii, protestatarii, inclusiv pe mine și familia mea. Desigur, reforma din MAI nu a fost doar începută, în 3-4 luni urma să se producă o adevărată schimbare, în special de mentalitate. O bună parte a modelului georgian, compatibil cu realitățile noastre era una dintre opțiunile mele, chiar dacă moldovenii nu sunt georgieni, chiar dacă în Georgia reforma a fost făcută de un președinte cu numele Mihail Saakashvili, și nu Igor Dodon, că să nu mai vorbim de temperamentul și mentalitatea poporului georgian, a structurilor de poliție, a guvernării, lucru demonstrat și de modul în care au gestionat situația pandemică în raport cu decidenții din Republica Moldova, total depășiți de evenimente. Iar dacă vă interesează modelul georgian, să știți că și acolo poliția nu arestează și nu condamnă criminalii, aceste competențe revin procuraturii și instanțelor de judecată.

În mâncărimea lor proverbială, deontologii de două cepe degerate au încurcat rău de tot lucrurile. Ei, așa cum s-au scăpat unii – voiau ca într-o noapte să-i arestez pe toți acei care au comis crime pe timpul lui Plahotniuc. Dar aceste așteptări nu erau pentru mine, ci mai degrabă pentru Beria, unicul ministru de Interne care aresta, judeca și împușca presupușii infractori, în 99 la sută din cazuri oameni nevinovați.
Am introdus în actul de guvernare și implementat atât cât mi-a permis timpul cooperarea loială a structurilor Ministerului de Interne și a tuturor instituțiilor de drept. Am pus în centrul atenției și activității acestora cetățeanul, drepturile și libertățile lui.

Este greu de înțeles de ce deontologii se fac a nu vedea că anume la inițiativa mea au fost pornite sau reluate urmăriri penale în cele mai de rezonanță cazuri – uzurparea puterii de stat, miliardul furat, trădarea de patrie și luarea de mită, vinderea oamenilor, îmbogățirile ilicite ale înalților funcționari de stat, politicieni, judecători și procurori. Din păcate, toate acestea au fost tergiversate și blocate de către procurori, cei îndrituiți să gestioneze această categorie de dosare penale, imediat ce guvernarea a fost dată pe tavă lui Dodon. E cineva care a făcut mai mult? E cineva care poate face mai mult? Deși am conștiința împăcată, ca orice om am anumite regrete că nu am făcut mai mult, chiar dacă mai mult nu se putea într-o perioada atât de scurtă și circumstanțele date!
Nu mai vorbesc de faptul că cârcotașii se fac a nu vedea că în cele câteva luni am pus capacul contrabandei cu spirt și țigări. Le sugerez să se documenteze și să ia informații inclusiv de la Vama română, de la Ministerul de Interne din România și de la alte instituții competente românești și europene. Nu o vor face, pentru că adevărul îi frige până la clocot, iar ei cunosc realitatea și se jenează de ea! Iar propaganda prin tăcere e parte a vocației lor.

Chiar dacă schimbarea guvernării a fost subită, în ultima zi și în ultima clipă, consider că am făcut față lucrurilor la MAI, iar despre asta vorbesc indicatorii de bază – numărul crimelor descoperite a crescut, accidentele au scăzut cu circa cinci la sută. Am siguranța să spun că astăzi am fi avut o situație criminogenă cu mult mai mica, dar asta e deja altceva. Pe mâine!” a declarat liderul Platformei DA.

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment