Loading Posts...

Andrei Năstase: „Platforma DA are cea mai bună echipă din Parlament, o recunosc și dușmanii”

„În momentul de față, îndiferent cît de fărâmițată este dreapta europeană, proromânească ar fi de bun simț și ar fi de cuviință să renunțăm la disensiuni, încercînd să scoatem cel mai bun rezultat posibil.” Declarația îi aparține liderului Platformei DA, Andrei Năstase și a fost făcută în timpul emisiunii „În profunzime” de la ProTV.

„Este regretabil că dreapta spre deosebire de stânga este fragmentată din cauza unor oameni mici cu rânza mare. Regretabil, dar asta nu înseamnă că oamenii demni, curajoși, oameni care au demonstrat că pot livra rezultate și în stradă, și în Parlament trebuie să se oprească din cauza unor orgolii. După 30 de ani mulți dintre noi nu au înțeles încă că propriile orgolii, interesele de grup și de partid interesele, sunt interese mai mari, ale acestui popor și a generațiilor care vin. Cei care mă urmăresc și cunosc activitatea mea și a Platformei DA de mai mulți ani au înțeles exact despre ce este vorba, dar în momentul de față, îndiferent cît de fărâmițată este dreapta europeană, proromânească ar fi de bun simț și ar fi de cuviință să renunțăm la disensiuni, încercînd să scoatem cel mai bun rezultat posibil,” a spus  Năstase.

Liderul Platformei DA a făcut referire și la o eventuală alianță postelectorală cu foștii parteneri din blocul ACUM.

„Colegii noștri de la PAS au decis să mearga separat în aceste alegeri și chiar dacă avem o cu totul altă abordare, una inclusivistă, una care ar însemna conjugare de eforturi, consolidarea noastră ca partidă proeuropeană, ne așteptăm la un rezultat bun al colegilor noștri de la PAS și vrem să facem cel mai bun scor, mult mai bun decât numărul de deputați pe care îl avem astăzi în Parlament, pentru că trebuie să recunoaștem cu toții, echipa Platformei DA este astăzi exemplul cel mai bun despre cum trebuie să arate Parlamentul. Sunt niște oameni sinceri și onești care au livrat rezultate și au atras atenția prin inițiativele legislative pe care le-au promovat și au fost adoptate în Parlament, prin conducerea Comisiilor de anchetă. O alianță este posibilă doar cu partenerii noștri firești, naturali, cei pe care i-am convins niște ani în urmă că trebuie să unim eforturile, și vorbesc aici despre colegii noștri de la PAS,” a declarat Năstase.

Liderul Platformei DA a mai precizat că și-ar dori ca în Parlament să ajungă și reprezentanți ai segmentelor unioniste, deoarece partidul pe care îl conduce reprezintă unionismul pragmatic și e timpul ” să se treacă la o altă dimensiune, la blocuri integraționiste”.

„Ne-am dori bineînțeles ca alături de noi în Parlament să acceadă și reprezentanți ai segmentelor de unioniști, noi, cei din Platforma DA reprezentând unionismul în mod pragmatic. Apelul meu va fi către toți unioniștii, așa cum am făcut-o și în alte campanii, avem nevie de expertiză in administrația locală și centrală din România, de aceea e nevoie să tratăm acest lucru cu pragmatism, e adevărat, și la simbolism nu trebuie să renunțăm, dar e timpul să trecem la o altă dimensiune, la blocuri integraționiste și vorbesc aici despre integrarea europeană și, bineînțeles, despre unirea cu România,” a precizat liderul Platformei DA.

„In lista Platformei DA se vor regăsi aceeași oameni sinceri și onești care au livrat rezultate bune până acum și, bineînțeles, și alte nume din cadrul partidului și dinafara partidului nostru. Avem cea mai buna echipă din Parlament, o recunosc și partenerii și oponenții, și dușmanii noștri,” a adăugat Năstase.

 

5
HeartHeart
2
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment