Loading Posts...

Andrei Năstase s-a lansat în cursa electorală: „Vă răspund, aici, sub privirile Bunului nostru Dumnezeu – DA, se poate!”

Candidatul Platformei DA, Andrei Năstase, s-a lansat oficial în cursa electorală  prezidențială. Evenimentul a avut loc la Muzeul Satului din Chișinău. Liderul Platformei DA i-a îndemnat pe alegători să se gândească la „Moldova de mâine” și a prezentat cîteva repere din programul său electoral.

„Calea pe care poporul nostru a parcurs-o în ultimii ani în drumul său spre libertate și autodeterminare a fost extrem de dificilă. Am fost cu toții martorii propriei noastre lupte cu cei care și astăzi ne mai sărăcesc și umilesc. Am numărat împreună victorii importante, dar mai avem multe de făcut. În toți acești ani de muncă și implicare ne-a unit dorința noastră sinceră de a trăi normal și cu demnitate în propria noastră țară.

Indiferent ce limbă vorbim sau în ce fel de biserici mergem, toți ne dorim aceleași lucruri atât de esențiale– Libertate, Dreptate, Speranță și o viață mai bună! Iar dacă vă întrebați: SE POATE să avem vreodată ceea ce ne dorim, – Vă răspund astăzi, aici, sub privirile Bunului nostru Dumnezeu. DA! Se poate! Trebuie doar să ni le dorim cu adevărat și le vom avea. Aveți încredere în votul Dumneavoastră și în hotărârea competentă de a ne schimba în bine viața și țara,” și-a început discursul Andrei Năstase.

Candidatul Platformei DA, Andrei Năstase, a prezentat cîteva puncte din programul său electoral, printre care aplicare imediată Hotărârea parlamentului privind starea de captivitate a statului, introducerea în Constituție a unui text de lege prin care fiecărui cetățean să i se asigure un venit minim garantat, de cel puțin 2500 de lei și încurajarea meritocrației și profesionalizarea tuturor instituțiilor statului.

Ce voi face în calitate de președinte al Republicii Moldova? Această întrebare  și-o pune fiecare candidat, dar nu fiecare găsește un răspuns adecvat, pentru că nu fiecare este dispus să meargă pe acest drum până la capăt.

  1. În calitate de Președinte al Republicii Moldova, eu voi pune în aplicare imediată Hotărârea parlamentului privind starea de captivitate a statului, pe baza căreia vom elimina cu determinare toate elementele mafiote și oligarhice din fruntea instituțiilor statului. Anunț public că în mandatul meu de președinte autoritatea judecătorească va fi eliberată și obligată să finalizeze cu rapiditate toate dosarele penale de rezonanță, începând cu cel al uzurpării puterii în stat, continuând cu cel al furtului și spălărilor de miliarde de dolari cu condamnarea făptuitorilor, confiscarea averilor acestora și recuperarea miliardelor și nu în ultimul rând finalizarea dosarelor politice.2.
  2. Voi convinge Parlamentul, prin inițiativă legislativă, să voteze introducerea în Constituție a unui text de lege prin care fiecărui cetățean să i se asigure un venit minim garantat, de cel puțin 2500 de lei, care să nu-l mai plaseze sub pragul sărăciei.
  1. Voi demara, folosind prerogativele constituționale, verificarea tuturor averilor adunate de deputați, judecători, procurori, miniștri și parlamentari în ultimii 30 de ani și confiscarea celor dobândite ilegal, iar din aceste sume voi face în așa fel încât oamenii țării să fie despăgubiți.
  2. Voi propune soluții pentru redeschiderea fabricilor închise sau înstrăinate ilegal, așa încât să oferim locuri de muncă mai bine plătite oamenilor. Actele neconforme cu legea vor fi anulate legal, iar toate activele se vor întoarce în patrimoniul statului.
  3. Mă voi asigura, respectând întocmai textul Constituției, de buna funcționare a instituțiilor statului și voi promova cooperarea loială între aceste instituții în beneficiul oamenilor și al țării. Consiliul Suprem de Securitate și Armata noastră națională vor fi entități de stat eficiente și vor avea în fruntea lor un comandant suprem și un președinte pe măsură.
  4. Voi repune Moldova, prin abordări impecabile, pe harta diplomatică, economică și financiară a lumii și vom munci pentru a-i reface reputația și credibilitatea ca stat membru al spațiului cultural și spiritual european.
  5. Voi contribui la emanciparea întregii noastre societăți amendând, prin poziționări publice tranșante, minciuna, propaganda, manipularea.
  6. Voi încuraja meritocrația și profesionalizarea tuturor instituțiilor statului și voi lansa proiecte multianuale de consens politic național în domeniile securității naționale, inclusiv economice, financiare și energetice, precum și a siguranței fiecărui cetățean în parte, în domeniul justiției, al sănătății, al educației, al agriculturii, al industriei și al economiei în general.
  7. Voi face tot posibilul pentru renașterea satelor, pentru promovarea familiei și a valorilor tradiționale, a obiceiurilor și culturii noastre milenare.
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment