Loading Posts...

ANI a depistat încălcări în declararea averii și a intereselor personale a fostului deputat PLDM, Nae-Simion Pleșca

Autoritatea Națională de Integritate a constatat că fostul deputat PLDM, Nae-Simion Pleșca, a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale. Instituția a depistat diferențe substanțiale între averea dobândită și veniturile obținute de fostul deputat și membrii familiei sale în mărime de 831 mii 732 de lei.

Potrivit materialelor din dosar, fostul deputat împreună cu soția au încasat venituri în sumă totală de aproximativ 1 mln 632 mii lei, bani obținuți din extrageri financiare din conturi bancare, dintr-o rambursare a unui împrumut acordat propriului SRL, transferuri bănești internaționale și depozite bancare.

Totuși, în perioada vizată, fostul deputat împreună cu familia sa au înregistrat mai multe cheltuieli decât venituri, în cuantum de circa 2 mln 464 mii de lei.

Fostul deputat este în drept să conteste actul emis de ANI. Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, fostul parlamentar riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de deputat pe un termen de 3 ani.

sursa foto: curentul.md

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment