Loading Posts...

Atenție! Toți titularii de drepturi de autor din R. Moldova trebuie să cunoască acest ADEVĂR

ORDA și ANCO, organizațiile de gestiune colectivă a drepturilor patrimoniale de autor și/sau conexe care au primit dreptul exclusiv să se ocupe de eliberarea licențelor și remunerația persoanelor de creație, sunt obligate să implimenteze recomandările Comisiei de control a Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală, până pe data de 1 mai, 2018,  atunci când trebuie să fie prezentat și controlul anual al activității acestora. Astfel, oamenii de creație și titularii de drepturi de autor care fac parte din aceste două asociații, își pot ridica până la această dată onorariile pentru anul 2016.

Precizăm că încă la inceputul lui 2017,  Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), a adus la cunoștința faptul că dreptul de a elibera licenţe utilizatorilor și de a acumula în baza acestora remuneraţia pentru valorificarea operelor sau a obiectelor drepturilor conexe, pot fi exercitate doar de către două organizații:  AO ”Oficiul Republican al Dreptului de Autor” (ORDA) și AO ”Asociația Națională ”Copyright” (ANCO).

Totodată AGEPI  a informat că Asociația „Drepturi şi Conexe” ASDAC,  Asociaţia Natională pentru Protecţia Creaţiei Intelectuale ANPCI și Asociaţia Obştească „ReproMold”, nu mai au dreptul să gestioneze drepturile de autor ale membrilor săi. Deciziile au fost publicate în edițiile din noiembrie, ianuarie și respectiv decembrie, 2016, ale Monitorului Oficial.

Pe această cale, AGEPI informează interpreții, compozitorii, scriitorii, oamenii de creație și titularii de drepturi de autor care mai fac parte de Asociația  „Drepturi şi Conexe” ASDAC,  Asociaţia Natională pentru Protecţia Creaţiei Intelectuale ANPCI și Asociaţia Obştească „ReproMold”, ca acestora le-a fost restrasă licența și nu mai pot activa. Aceștia pot apela la serviciile Oficiului Republican al Dreptului de Autor (ORDA) și Asociației Naționale ”Copyright” (ANCO).

sursa foto: agepi.md

1
HeartHeart
1
WowWow
1
YayYay
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment