Loading Posts...

Aurelia Peru: „Inaugurarea, ca și cununia, s-a consumat. Moldova are nevoie de un guvern funcțional, nu de unul în exercițiu”

Moldova ar avea nevoie de un Guvern funcțional, nu de unul în exercițiu iar politica reală nu are genul feminin, este de părere fostul consilier prezidențial, Aurelia Peru. Aceasta a comentat pe pagina sa de Facebook evenimentul de inaugurare a președintei Maia Sandu și a îndemnat-o să respecte „paradigma constituțională”.
„Inaugurarea, ca și cununia, s-a consumat. Punct euforiei și romantismului. Lupta continua. Cu obiective strategice, cu energii puternice, lansate de orgolii înfrânte. Nici un președinte însă, oricât de alintat de opinia publică ar fi, nu-și poate permite sa ocolească paradigma constituțională. Înțeleg nerăbdarea pentru alegeri parlamentare anticipate, dar cat de eleganți și suavi ar fi președinții, nu le putem permite crearea de precedente. Moldova are nevoie de un guvern funcțional, nu unul în exercițiu. Politica reală nu are genul feminin. Fără victimizări, fara cochetărie, respectam Constituția. Acest Parlament poate vota un guvern. Doua scenarii opuse. Fie guvern Sandu, fie „Dodon- Pentru Moldova”. ///// Discursul inaugural? O simbioză între discursul americanist, in special Obama ( unul dintre voi) si Iohannis ( vreau..), plus retorica electorala moldoveneasca…. Un text publicistic elegant,” a scris Aurelia Peru.
sursa foto: europaliberă.org
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment