Loading Posts...

Bitcoin atinge un nou maxim istoric. La ce valoare ar putea ajunge criptomoneda în următorii 10 ani

Bitcoin a ajuns în weekend la o valoare de 60.000 de dolari, anunță AlephNews.

După atâtea recorduri doborâte, Bitcoin începe să dea de probleme. A depășit pragul de 60.000 de dolari, dar mediul înconjurător are de suferit.

Ce e și mai interesant, experții spun că mai valorează și cât patru bănci din SUA la un loc – J.P. Morgan, Bank of America, City Bank și Wells Fargo. Până acum au avut de câștigat cei care au anticipat creșterea și au cumpărat Bitcoin sau îl aveau deja.

Adrian Codîrlașu, vicepreședintele CFA România: „Bitcoin, deocamdată, este folosit ca și activ care înmagazinează valoare. Ce-a condus la această creștere, un nou maxim istoric, e adoptarea acesteia de tot mai multe companii, în special de instituții financiare.”

Totuși, mediul înconjurător are de suferit. Un studiu recent făcut de Bank of America arată că cea mai veche monedă virtuală poluează la fel de mult ca American Airlines, ca guvernul federal al Statelor Unite sau cât Grecia. Pentru fiecare miliard de dolari tranzacționați e consumată la fel de multă energie ca cea pe care o folosesc 1,2 milioane de mașini.

Dan Trifu, activist de mediu: „Toate aceste operațiuni și susținerea unei monede virtuale într-adevăr necesită mari eforturi energetice. Orice efort energetic se transpune în amprenta de carbon pe care o lansezi în atmosferă.”

Șeful Bitcoin România, George Rotariu, e optimist și spune la ce valoare ar putea ajunge criptomoneda în viitor.

George Rotariu, șeful Bitcoin România: „Eu am mai spus, este o cifră pe care unii ar considera-o fantezistă. Eu cred că Bitcoin va depăși un milion de dolari per unitate în următorii 5, maxim 10 ani. Cu siguranță, în drumul lui către un milion de dolari va mai avea și scăderi. Dar pe termen lung, dacă oamenii nu intră în panică și nu-și vând valorile în Bitcoin, vor avea numai de câștigat.”

sursa foto: dw.com

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment