Loading Posts...

Consilierii DA după ce au votat un proiect de salubrizare finanțat de BERD: „Unii consilieri insistau să-l lăsăm pentru ședința de astăzi a CMC, știind că guvernul Chicu va pica și nu va mai putea sa-l semneze”

Consilierii Platformei DA din CMC susțin că proiectul „Deşeuri solide Chisinau”, finanțat de BERD și care va contribui la salubrizarea municipiului a fost la un pas să nu fie votat la ședința de ieri a CMC. Totul din cauza că mai mulți consilieri ai unor fracțiuni de dreapta au propus amânarea acestuia pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, știind că guvernul Chicu va pica și nu va mai avea dreptul să semneze acest acord. Potrivit unui comunicat al Platformei DA, decizia cu privire la aprobarea Acordului de subfinanațare a proiectului a fost aprobată în regim de urgență cu susținerea consilierilor Platformei DA.

„Ieri, 22 decembrie, in cadrul sedintei Consiliului municipal Chişinau, cu sustinerea consilierilor Platformei DA, a fost aprobata in ritm de urgenţa Decizia cu privire la aprobarea Acordului de subfinanţare a imprumutului destinat realizarii subproiectului „Deşeuri solide Chisinau”, incheiat intre Ministerul Finantelor si Primaria municipiului Chisinau. O decizie absolut necesara si importanta pentru orasul nostru, deoarece este un proiect finantat de BERD, implementarea caruia va contribui la salubrizarea Chisinaului. Aceasta in cazul cînd unii consilieri din diferite fractiuni au facut acuzatii si tentative de a bloca semnarea acordului dat, fiind informaţi că astàzi guvernul va demisiona şi nu va avea dreptul sà semneze acest acord. Astfel municipiul ar fi ratat suma de 180 milioane de grant pentru implementarea proiectul deşeuri solide. Consideram ca asemenea proiecte trebuie sustinute si votate in mod prioritar, lasand intr-o parte viziunile si tensiunile politice diferite. Consilierii municipali ai fracţiunei Platforma DA au sustinut si vor sustine in continuare oricare proiect de decizie care vine in scopul ridicării nivelului de trai si bunastarii cetatenilor Chisinaului,” se spune într-un comunicat al Platformei DA.

sursa foto: Facebook/ Aliona Doroș

1
HeartHeart
1
SadSad
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment