Loading Posts...

Deputata Platformei DA, Stela Macari cere indexarea anuală a indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului: „Redresarea natalităţii nu va putea fi realizată decât prin măsuri stimulative”

De Ziua Copilului, deputata Plarformei DA, Stela Macari a înregistrat un proiect de lege privind indexarea anuală a indemnizațiilor lunare pentru îngrijirea copilului. Redresarea natalităţii nu va putea fi realizată decât printr-un ansamblu de măsuri de natură stimulativă: susţinerea economică a copilului, a familiei cu copii, prin alocaţii, indemnizaţii, reduceri de taxe şi impozite, acces la creşe şi grădiniţe, și cantine şcolare, sustine deputata Platformei DA.

„Așa cum toamna se numără bobocii, în ajun de ziua copilului, Biroul Național de Statistică s-a grăbit să ne „bucure” cu datele statistice raportate la acest subiect. Concluzia finală este următoarea: În Republica Moldova se nasc din ce în ce mai puțini copii. Anul trecut, în ţara noastră au apărut pe lume 32 de mii de bebeluşi, numărul nou-născuților fiind în descreștere cu 7,8% față de anul precedent, rata natalității fiind cea mai mică din ultimii cinci ani și în continuă descreștere din 2015. Acest declin demografic este instalat deja de câteva decenii și este o repercusiune directă a lipsei mecanismelor de încurajare a tinerelor familii.

Redresarea natalităţii nu va putea fi realizată decât printr-un ansamblu de măsuri de natură stimulativă: susţinerea economică a copilului, a familiei cu copii, prin alocaţii, indemnizaţii, reduceri de taxe şi impozite, acces la creşe şi grădiniţe, cantine şcolare etc. În acest sens, astăzi am înregistrat un proiect de lege care prevede indexarea anuală a indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului. Pe parcursul celor 3 ani de concediu pentru îngrijirea copilului, puterea de cumpărare a banilor din indemnizația stabilită ințial, s-a redus din cauza creșterii ratei inflației. Acest proces este mereu în dezavantajul părintelui beneficiar al indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului, ” a scris pe pagina sa de Facebook, Stela Macari.

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment