Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/geopolit/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: Creating default object from empty value in /home2/geopolit/public_html/wp-content/plugins/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Dinu Plângău despre modificările la Legea Avocaturii: „ Avocații pot fi acum percheziționați sau filați, după bunul plac al procurorilor, fără informarea UA” – geopolitica.md
Loading Posts...

Dinu Plângău despre modificările la Legea Avocaturii: „ Avocații pot fi acum percheziționați sau filați, după bunul plac al procurorilor, fără informarea UA”

Guvernarea ar trebui să constituie grupuri de lucru pe domeniul justiței, deoarece toate mișcările de până acum au fost decât declarații politice, lipsite de o strategie de curățare a justiției de persoane compromise sau corupte iar promovarea lui Plămădeală și Musteață la CSJ este o dovadă clară în acest sens. Declarația îi aparține președintelui interimar al Platformei DA, Dinu Plângău care susține că oamenii nu și-au dat votul pentru ca ministra Justiției Stamate, Olesea Stamate sau vicepremierul Andrei Spânu să-și impună greșelile ca pe un adevăr absolut. Plângău consideră că Stamate  a reușit o performanță olimpică de a compromite orice proiect pe care și-a pus semnătura, „de la concursul de numire a Procurorului General, legi sau amendamente neconstituționale, până la demonstrarea vădită a unei incompetențe profesionale.”
„Mulți se întreabă de ce a fost nevoie de creat un mare scandal în jurul avocaților pe loc gol. Simplu: pentru a încerca să acopere un alt scandal legat de promovarea în profesia de avocați a unor foști procurori sau judecători care nu se bucură de cea mai bună reputație publică.
Legea Stamate, cât și evalurările ei, după mine, nu rezolvă această problemă, dar cu siguranță o acoperă mediatic în detrimentul imaginii unei bresle întregi. Simplu spus, conform legii Stamate, în aceste vremuri, avocații acum pot fi percheziționați sau filați, după bunul plac al procurorilor în baza unei simple declarații sau plângeri, fără informarea UA.
Eu respect decizia oamenilor care au votat PAS și Maia Sandu, care au votat să se producă o schimbare fără folosirea practicilor politicienilor învechiți. Oamenii nu au votat Stamate sau Spânu sau pentru ca ei să-și impună greșelile ca adevăr absolut. Dacă și trebuie cineva evaluat pe lângă procurori sau judecători, asta e activitatea doamnei Stamate, care a reușit o performanță olimpică de a compromite orice proiect pe care și-a pus semnătura. De la concursul de numire a Procurorului General, legi sau amendamente neconstituționale, până la demonstrarea vădită a unei incompetențe profesionale.
Îi rog pe deputații PAS s-o oprească pe președinta lui Plămădeală, Moloșag, președinta concursurilor eșuate, din a-și justifica greșelile în detrimentul unor bresle întregi. Avocații sunt diferiți, mai buni, mai răi, mai cinstiți sau chiar corupți. Să nu-i punem pe toți în aceeași oală! Or, pe aceeași logică nu ar trebui să fie nicio diferență între Dan Perciun (PAS) față de care am un respect pentru că știu că e bine intenționat și Marina Tauber (Șor), ambii deputați în Parlament.
Мухи отдельно, котлети отдельно, tovarișci Stamate!
În aceeași ordine de idei, revin la propunerea de a fi constituite grupuri de lucru pe domeniul justiței. Or, toate mișcările de până acum au fost doar declarații politice, lipsite de o strategie putenrică sau proiecte în sensul curățirii justiției de persoane compromise sau corupte. Promovarea lui Plămădeală și Musteață la CSJ este o dovadă clară în acest sens. Procuratura, în genere, e o poveste aparte,” a scris Dinu Plângău pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, avocații din toată țara au intrat, în perioada 20 – 24 ianuarie, în grevă generală, în semn de protest față de un amendament la Legea Avocaturii, propus de șefa Comisiei juridice, numiri și imunități din cadrul Parlamentului, Olesea Stamate, ce ține de garanțiile profesiei de avocat.

Modificările la Legea Avocaturii au fost totuși aprobate, în pofida grevei generale și protestul avocaților, cu 56 de voturi, inclusiv amendamentul prin care avocații vor putea fi reținuți, aduși silit și arestați sau percheziționați în cazul comiterii unor infracțiuni fără acordul prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților.

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment