Loading Posts...

EXCLUSIV / Mihai Trăistariu: Nu mă las pînă nu cîștig acest afurisit de Eurovision ! 

Mihai Trăistariu este interpretul care a făcut cunoscută România în toată lumea la ediția din 2006 a Eurovision Song Contest, la Atena, unde s-a clasat pe poziţia a patra. Piesa „Tornero“ a fost foarte bine primită de public şi rămâne melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut vreodată în finala Eurovision. Interpretul nu cedează, însă, și își dorește să cîștige marea finală a „afurisitului” de concurs pe care să-l aducă, acasă, la București.  Cu o bogată experiență la Eurovision, Mihai Trăistariu a fost la un pas să reprezinte România la acest concurs în 2017.  Piesa „I Won’t Surrender“ cu care a intrat în competiție, s-a clasat  pe locul al doilea în Finala Selecţiei Naţionale.  În acest an,  interpretul merge din nou în finala Națională, alături de Jukebox şi Bella Santiago și Rafael & Friends. Cei trei finaliști ai Eurovision România 2018 au fost aleși duminică seara în cadrul celei de-a doua semifinale, desfășurată la Timișoara. Aceştia se alătură celorlalţi trei finalişti , Alexia & Matei, Eduard Santha şi Echoes. Următoarele semifinale ale Selecţiei Naţionale vor avea loc la Craiova pe 4 februarie, Turda -11 februarie şi Sighişoara pe 18 februarie. Marea finală Eurovision România 2018 se va desfăşura pe 25 februarie la Sala Polivalentă din Bucureşti iar cîștigătorul va fi ales exclusiv pe baza voturilor telespectatorilor.

Despre experiența pe care a acumulat-o de-a lungul anilor la Eurovision și showbizul de la București, dar și despre femeile din viața sa,  Mihai Trăistariu a acceptat să povestească pentru geopolitica.md. Rezultatul – un interviu cu multe puncte de suspensie și emoticoane …..:)

În 2006 ai dus faima României la Atena, unde ai participat la Concursul Eurovision, anul trecut te-ai plasat pe locul 2 în finala Națională, iar în acest an te-ai înscris în competiție cu piesa “Heaven”… De ce ai hotărît sa-ți mai încerci o dată norocul?

Imi doresc mult să aduc României acest mult rîvnit loc I. E deja un vis ! Un țel ! Mi-am facut o obsesie din asta si nu mă las pînă nu cîstig acest afurisit de Eurovision ! 🙂

Ai spus într-un interviu că îți place să fii un om simplu, să faci piața și să te afli printre oamenii de rînd. Pentru alte țări, acolo unde deputații folosesc transportul public iar staruri de talie mondială precum Paul MCartney pot fi văzute în metrou, nu ar fi un lucru ieșit din comun. Trăind într-o țară cu o cultură încă în tranziție, nu-ți este frică să fii “penalizat” de colegii de scenă și fani pentru asta?

Am pierdut pentru asta. La greu ! Și sunt conștient ! Lumea, daca te vede în piață, la coadă, te consideră un om obișnuit. Iți pierzi aura aia de mega-star. Și-atunci îți  scade cota și nu mai ești la fel de interesant. 🙂 Totuși … m-am gîndit bine și … nu-mi doresc momentan altfel de viață. Chiar nu pot să trăiesc izolat  în fata televizorului. Îmi place să ies în lume, să dau autografe, să fac poze cu lumea, să mă recunoască oamenii … Altfel nu văd niciun sens. Pentru ce mi-am dorit sa fiu “ vedeta “ … ?

Cum te simți în showbizul de la București? Există o diferență față de cel de acum 10 ani, spre exemplu?

Norocul meu e că locuiesc în Constanța.  Nici nu prea-mi place Bucureștiul. E aglomerat și cu oameni complicați. Am o viață perfectă și relaxantă în Constanța. Mai ales vara … mă simt ca într-o vacanță continuă. Diferența față de acum 10 ani e pe partea de sound. Iar emisiunile s-au cam stricat. Se vrea prea mult circ, scandal. E goana asta după rating, dupa audiență. Și s-au pierdut valorile. De asta evit foarte des de la o vreme aparitiile la TV. Pur si simplu m-am săturat de prostiile pe care mi le propun producatorii TV. Eu vreau doar … muzică. Viata personala mi-o expun pe net … dupa bunul plac. Nu mai e nevoie sa fiu comentat și la tv.

Ai mai spus, la fel, că preferi femeile frumoase și simple, vedetelor si persoanelor cu fițe…

Clar. Dintotdeauna. Am avut o singura data o iubită fotomodel. Era tare complicată. Si fițoasă. Și … îi era rușine cu mine că vorbeam moldovenește … 🙂 De asta am și lăsat-o. La ușa de la lift. Am apăsat butonul PARTER și am trimis-o singură. De-atunci n-am mai vazut-o ! 🙂

Și ai găsit alta mai bună? 🙂  Ești într-o relație acum?

Momentan, nu ! Dar … există pretendente. Mereu. Așa că nu sufăr din pricina asta. 🙂 Insă recunosc că am cam obosit să încep relații și să le tot sfîrșesc. Simt nevoia acum să mă odihnesc puțin, să fac ce vreau, să mă plimb cu cine vreau, cînd vreau, cît vreau.

Ce vrei să le spui  fanilor de la Chișinău?

Sincer să fiu … m-am simțit mereu iubit în Chișinău. Publicul de acolo a fost mereu atent cu mine. De la flori pînă la borcane cu dulceață … sau alte cadouri faine. Abia astept următorul concert acolo ca să mă revăd cu unii dintre fani, care au crescut acum și mi-au devenit prieteni buni.

 

10
HeartHeart
5
LoveLove
2
WowWow
1
AngryAngry
0
HahaHaha
0
YayYay
0
SadSad
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment