Loading Posts...

Ghimpu: „Dodon va obține alegeri anticipate prin blocarea activitații Parlamentului timp de trei luni. Dle Filip, pentru binele viitoarelor generații, luați dv., inițiativa!”

Situația politică din prezent când PSRM și PD nu au o majoritate în Parlament ar fi trasă la indigo cu cea din 2009 când fracțiunii comuniștilor nu le ajungea un vot pentru a fi ales speakerul. Declarația îi aparține fostului lider PL, Mihai Gimpu. Acesta susține că nu trebuie admise nici într-un caz alegerile anticipate pe care și le dorește președintele Igor Dodon, pentru că, potrivit sondajelor PDM, PPDA și grupul Pro Moldova nu ar intra în viitorul legislativ iar asta ar pune în pericol parcursul european al Republici Moldova.

„Situația se aseamănă leit cu cea din 2009, când PCRM-ului nu-i ajungea un vot ca Parlamentul să aleagă Președintele Republicii. Votul de aur, cum se spunea atunci. Și dacă atunci situația politică era favorabilă partidelor de dreaptă și centru – stânga, cum e PDM, astăzi situația e alta… Alegerile anticipate pot lăsa în afara Parlamentului partidele PDM, PPDA si grupul Pro-Moldova, dacă e să credem sondajelor. De aceea cred, că nici într-un caz nu trebuie admise alegerile anticipate, pe care le dorește Dodon (exemplu servește anul 2016, când PL a refuzat aceeași dorință de alegeri anticipate și a procedat corect, nepermițând lui Dodon încă de pe atunci să vină la putere).

În atare situație, soluția nu poate fi decât una singură: partidele PDM, PAS, PDA și grupul parlamentar Pro-Moldova să închidă ochii la inconveniențe, să uite de relațiile politice pe care le-au avut în trecut și să formeze o majoritate parlamentară, căci numai așa putem scăpa de pro-Putinul Dodon, scoțând Republica din subordinea Kremlinului; dar și de pe lista rușinii, în care a nimerit, după furtul miliardului, regimul pseudo-democratic instaurat, cu predarea benevolă a puterii, prin Dodon – rusilor, care stau și astăzi în partea cealaltă a Nistrului, cu tunurile îndreptate spre Chișinău! În cazul în care aceste partide (mai bine zis liderii lor) nu conștientizează situația gravă creată, Dodon va obține alegeri anticipate prin blocarea activitatii Parlamentului timp de trei luni, astfel iarăși el și Kozak vor fi câștigătorii, iar noi din nou rămânem “cu mintea moldoveanului cea de pe urmă”… Domnule Pavel Filip, luați cu colegii de partid decizia, pe care am luat-o eu în calitate de Președinte PL, împreună cu colegii mei în 2016, când pentru a evita alegerile anticipate, am votat Guverul Filip, într-o situație destul de delicată! N-o să greșiți, cum n-am greșit nici noi, liberalii, în acea situație politică complicată, creată cu spriginul FSB-ului rusesc. Am certitudinea, că sunteți un promotor sincer al integrării europene, ați declarat acest lucru nu o singura dată, susținând cursul european, chiar și după ce PL a ieșit de la guvernare în 2017. Din păcate, în acești ani Republica nu s-a apropiat de UE, ci din contra, s-a îndepărtat… Astăzi cauza îndepărtării este Dodon, care a izolat republica, aducând-o din nou la cheremul celor care ne-au ocupat și umilit sute de ani…
Știu că nu e ușor să ei asemenea decizii, când ți se bagă cuțitul în spate, – eu am trecut prin asta. Dar pentru binele cetățenilor, pentru viitoarele generații, luați Dumnevoastră inițiativa, Dle Filip, altfel vor pleca toți tinerii peste hotare și bătrânii pe lumea cealaltă… Și peste un timp nu va mai rămâne sânge românesc pe acest multpătimit pământ, noi, cei de azi fiind blestemați de urmașii noștri în vecii vecilor,” a declarat Mihai Ghimpu, citat de oficial.md

sursa foto: rise.md

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment