Loading Posts...

Litvinenco: „Noii” magistrați se întorc în sistem ca să-l slujească pe Dodon

Consiliul Superior al Magistraturii ar putea propune numirea mai multor judecători , care anterior l-au slujit pe fostul lider PDM Vladimir Plahotniuc, a scris deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.  Acesta este de părere că  noii magistrați se întorc în sistem, ca să-l slujească pe peședintele Igor Dodon.

„Primesc informații că în curând Consiliul Superior al Magistraturii va propune numirea mai multor judecători toxici în funcții cheie din justiție. Inclusiv la Curtea Supremă de Justiție și Curtea de Apel Chișinău. Persoane care de-a lungul timpului l-au slujit pe Plahotniuc, persoane prin care oligarhul fugar a capturat justiţia, care au adoptat decizii ilegale, au anulat scrutine electorale, au deposedat oameni de proprietăți, au închis ochii la încălcări flagrante ale drepturilor omului, din cauza cărora avem de plătit despăgubiri de milioane la CEDO, toate aceste persoane se întorc în sistem, ca să-l slujească deja pe Dodon.

Aceasta este „reforma justiţiei” de care ne tot vorbeşte ministrul socialist al Justiţiei? Oare readucerea judecătorilor care au servit oligarhii le-au promis socialiştii alegătorilor în 2019? Pentru aceasta a fost fugărit Plahotniuc, ca Dodon să-i ocupe locul de „judecător suprem”?

Dacă se va întâmpla asta, apoi cei care au adus CSM-ul la situația de simplu executor a ordinelor lui Dodon să-și asume consecințele de rigoare. Și aici nu vorbesc doar de ”consensul” pe care-l tot caută în raport cu modificările constituționale. Vorbesc și de alte acțiuni – asimetrice – pe care va trebui să le întreprindem față de cei care vor să utilizeze justiția în aceleași scopuri precum era aceasta folosită pe timpul lui Plahotniuc,” a scris Sergiu Litvinenco.

sursa foto: tvrmoldova

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment