Loading Posts...

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră: „Gazoductul Ungheni-Chișinău a fost finalizat”

Gazoductul Ungheni-Chișinău a fost finalizat. Anunțul a fost făcut astăzi de prim-ministrul României, Ludovic Orban. Oficialul român a menționat că astfel R. Moldova va avea o alternativă la gazul rusesc.

„Am o veste bună. Chiar dacă nu s-a făcut o inaugurare a unei investiții extrem de importante pentru România, aceasta este gata. Este vorba de gazoductul Ungheni-Chișinău, investiție realizată de Transgaz, care, odată cu finalizarea ei, dă posibilitatea furnizării gazului natural în R. Moldova. Oferim astfel, o alternativă locuitorilor din R. Moldova la gazul rusesc. Este o investiție extrem de importantă, care arată determinarea României în a fi alături de cetățenii R. Moldova, de basarabeni”, a declarat Orban în debutul ședinței Executivului de la București.

 

Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început la 18 februarie 2019. Conducta are o lungime de 120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 mln euro conform proiectului devizelor de cheltuieli din cadrul documentației de proiect elaborate de Transgaz, România.

sursa foto: https://balkaninsight.com/

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment