Loading Posts...

Moment istoric// A început transportul pentru primele loturi de vaccin anti-Covid către țările Uniunii Europene

Camioanele încărate cu primele doze din vaccinul anti-Covid de la Pfizer, destinate țărilor din Uniunea Europeană, au părăsit fabrica din Belgia și se îndreaptă spre cele 27 de țări ale Uniunii Europene.

Începând cu data de 27 decembrie, cele 27 de țări ale Uniunii Europene vor începe vaccinarea, după ce Agenția de Reglementare a Medicamentelor europeană a dat undă verde pentru folosirea serului Pfizer-BioNTech, scrie digi24.ro

Primele doze au plecat încărcate în trei camioane frigorifice, escortate de două mașini de poliție fiecare. Pfizer nu a dezvăluit care este destinația inițială a acestor camioane.

Uniunea Europeană a început grăbirea procedurilor pentru aprobarea serului Pfizer după ce Statele Unite și Regatul Unit au început deja propriile campanii de vaccinare la începutul și mijlocul lunii decembrie. Elveția este cea mai recentă țară europeană care a început campania de vaccinare împotriva coronavirusului.

Uniunea Europeană urmează să ia decizia aprobării și în cazul celui de-al doilea vaccin, cel produs de compania americană Moderna. Decizia ar urma să fie luată în data de 6 ianuarie.

Foto: Profimedia Images

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment