Loading Posts...

Năstase despre „ai lor” și „ai noștri” care încearcă să-i „asocieze” pe Plahotniuc și Șor cu Platforma DA: „Bandiții vor ajunge în Republica Moldova doar în cătușe”

Platforma DA este garantul că Plahotniuc și Șor vor ajunge în Republica Moldova doar în cătușe iar partidul pe care îl conduce nu va face niciodată alianță cu grupul Pro Moldova sau cu grupul Șor, susține liderul Platformei DA, Andrei Năstase. Acesta a declarat la o emisiune de la Moldova 1 că unica preocupare a Platformei DA în prezent este  să acumuleze „energiile” necesare pentru a da jos un guvern „catastrofă” și să instaureze un guvern proeuropean iar de această schimbare sunt interesați și partenerii externi.

„Există foarte multe speculații în spațiul public și foarte mulți în ultima perioadă, și de „ai lor” și de “ai noștri” incearcă să asocieze Platformei DA pe Plahotniuc, pe Șor, pe asociații lor. Vreau să vă spun cu toată fermitatea, Platforma DA și eu personal suntem garantul că Plahotniuc, Șor, vor ajunge în Republica Moldova doar în cătușe și nimeni să nu mai îndrăznească să asocieze Platforma DA, născută în stradă cu bandiții împotriva cărora noi am luptat, la fel cum îi îndemn să nu ne asocieze nici cu Dodon, nici cu alții. Iată de ce am spus nu facem niciun fel de coaliție, niciun fel de alianță, ceea ce ne dorim noi este să acumulăm energiile necesare pentru a da jos acest guvern catastrofă și instaurarea unui Guvern pentru oameni, pentru țară, un guvern proeuropean, anticorupție, care să fie capabil să depășim această criză,” a declarat Năstase.

Năstase susține că partidul său nu își dorește tranzacționarea puterii de la un grup oligarhic către altul și că exclude orice colaborare cu grupurile Pro Moldova și Șor.

„Acești oameni trebuie să se clarifice cu dosarele care le sunt intentate, cu prezența lor în raportul Comisiei Slusari, să se clarifice cu prezența lor în raportul Kroll. Acești oameni trebuie să treacă o perioadă de timp și încă o dată să mai meargă la popor să vadă dacă mai ajung în Parlament pe lista puși de Plahotniuc. Deci, în mod categoric, niciun fel de alianță și niciun fel de suport pentru Pro Moldova sau pentru grupul Șor, în condițiile R. Moldova. Garanția depășirii crizei în care ne aflăm o poate face Platforma DA, garanția faptului că nu se tranzacționează puterea de un grup oligarhic către altul, ci că puterea revine în totalitate poporului este Platforma DA. Nimeni în Parlamentul Republicii Moldova în momentul de față nu este mai credibil, dacă vă uitați la marea majoritate a celor care se află în Parlament, o să vedeți, ei și-au trecut testele prin ministere, tot felul de instituții, prin clanurile oligarhice. Unicii care au ajuns în Parlamentul Republicii Moldova din stradă, dintre oameni suntem noi, Platforma DA,” spune Năstase.

Liderul Platformei DA a mai declarat că membrii PAS sunt bineveniți în noua garnitură de Guvern cu niște experți capabili să depășească criza sanitară.

„Colegii noștri de la PAS sunt bineveniti atât în garnitura de Guvern, așa cum noi nu i-am lăsat de unii singuri în iunie, 2019, am mers în momentul în care nimeni nu a vrut să meargă la Ministerul de Interne, eu mi-am asumat acest lucru, dar dacă m-aș fi gândit la mine personal rămâneam și astăzi vicepreședinte al Parlamentului și aveam șanse mai bune acum la președinție. Dar am mers acolo unde a fost nevoie de mine. Așa și acum, colegii mei de la PAS, nu e niciun fel de problemă dacă doamna Maia Sandu vrea să își asume guvernarea, vrea să meargă în fruntea Guvernului R. Moldova, după ce în noiembrie l-a dat socialiștilor, nu e nicio problemă sunt bineveniți, dacă vin cu niște experți, bunăoară în domeniul sanitar, mai buni decât cei pe care îi avem noi, capabili să depășească criza sanitară. În general, garnitura pe care ne-o asumăm noi va fi creată și din oameni din societatea civilă, din mediul de experți, importantă va fi calitatea oamenilor, caracterul, integritatea, profesionalismul și capacitatea de a livra rezultate,” a spus Năstase.

Acesta a mai specificat că are suportul plenar al partenerilor din România, din UE, SUA, ți că este în permanență comunicare cu reprezentanții partenerilor de dezvoltare care sunt gata să sprijine un nou Guvern.

1
HeartHeart
1
AngryAngry
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment