Loading Posts...

Năstase despre „kuliokul” din filmulețul lui Reniță: „Am făcut un denunț la Procuratură să-i ancheteze penal și pe Dodon, și pe Plahotniuc”

Președintele Igor Dodon și fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, protagoniștii filmulețului cu „kuliokul” care a devenit viral, riscă să fie anchetați penal. Un denunț pe numele celor doi a fost făcut de președintele Platformei DA, Andrei Năstase. Acesta a declarat la o emisiune de la Jurnal TV că a sesizat Procuratura să ia măsurile de rigoare și să-i tragă la răspundere pe cei doi.

„E imoral că președintele apare in astfel de ipostază? Indiferent ce este in culioc pentru mine ca presedinte sa discuti in acel hal cum s-a intimplat este imoral. Dincolo de asta eu ca si fost procuror, ca si avocat, am considerat ca e de datoria noastra si eu am facut acest lucru. Am făcut un denunț la Procuratură să-i ancheteze din punct de vedere penal și pe Dodon, și pe Plahotniuc pentru acel caz. Am sesizat Procuratura să examineze ceea ce a vazut acolo prin prisma unor eventuale acte de corupție. Și m-am referit si la acel care întinde pachetul, și la cel care aparent nu îl ia, pentru că nu am văzut mai departe, dar vorbeste despre alte personaje care ar trebui să le preia. E de datoria Procuraturii să facă expertiză,” a declarat Năstase.

Liderul Platformei DA susține că era de datoria Procuraturii să se autosesizeze pe marginea acestui caz, dar pentru nu a făcut-o, a scris el demersul, îndemnînd procurorii să facă dreptate și justiție în mod unitar.

„Procuratura ar fi trebuit să se autosesizeze, iar în condițiile în care nu a făcut-o, bineinteles, am facut ce-am facut în cazul lui Plahotniuc cu uzurparea puterii in stat, am facut exact ceea ce am facut în cazul lui Dodon cu discuțiile cu federalizarea tarii. Datoria lui Stoianoglo si acelorlalti procurori este sa faca dreptate si justitie in mod unitar, indiferent de numele celui care e vizat, ca il cheama Plahotniuc sau Dodon,” a spus Năstase.

sursa foto: moldova.org

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment