Loading Posts...

Patrimoniul municipiului Chișinău va figura într-un registru electronic unic de evidență. Aliona Doroș: „Vom avea venituri suplimentare la buget”

Toate bunurile imobile nelocative și terenurile aferente acestora vor figura într-o bază comună de date on-line. Patrimoniul municipiului Chișinău va avea în sfârșit un registru electronic unic de evidență. Astfel, niciun locuitor sau antreprenor din Capitală nu vor scăpa de plata impozitelor pe bunurile imobile și terenurile pe care le arendează, dar care nu sunt înregistrate la Primărie. Proiectul elaborat de consilierii Platformei DA a fost votat la ultima ședință a CMC.

„Neînregistrarea patrimoniului public municipal duce la ratări de venituri anuale considerabile la bugetul municipal, din cauza neimpozitării tuturor bunurilor imobile care nu sunt înregistrate. Impactul deciziei va aduce doar beneficii în procesul de evidență strictă a patrimoniului municipal, va asigura accesul liber la informație a locuitorilor Chișinăului și, bineînțeles, la creșterea veniturilor la bugetul municipal. Vom înregistra venituri suplimentare, un lucru foarte îmbucurător, pe lîngă procesul de transparență pe care îl vom asigura,” a spus autoarea proiectului, consilierul municipal al Platformei DA, Aliona Doroș.

În prezent, din numărul total de 1588 de obiecte nelocative ale patrimoniului pubic municipal,  sunt înregistrate doar 787.

 

2
WowWow
1
HeartHeart
1
SadSad
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
YayYay
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment