Loading Posts...

Pavel Filip: Guvernul Maiei Sandu a plecat de la guvernare, nu a fost demis. Năstase a spus că nu a fost de acord”

Guvernul Sandu ar fi plecat, de fapt, de la guvernare și nu ar fi fost demis. De această părere este fostul premier Pavel Filip, care a declarat la emisiunea „Puterea a patra” de la N 4 că miza actualei candidate PAS, Maia Sandu, ar fi fost alegerile prezidențiale.

“Am spus acest lucru și atunci când am avut o luare de cuvînt de la tribuna Parlamentului, că Guvernul de atunci cu Maia Sandu a plecat, de fapt, de la guvernare, nu a fost demis. Înțeleg că s-au gândit atunci, din punctul meu de vedere, la alegerile prezidențiale și le trebuia o poziționare, ce este mai bun decît să te poziționezi că ai vrut să faci dreptate în țara, nu ți-au dat voie, puțină victimizare, ca mai apoi să te poți lansa în alegerile prezidențiale. Trebuie să pui pe cîntar foarte bine, ce te ajută mai mult, această poziționare, pentru că te victimizezi într-un mod oarecare sau să mai fii la guvernare ca mai apoi să nu spui că cineva utilizează instrumentele administrative. Din punctul meu de vedere ar fi cîștigat mai mult dacă rămîneau la guvernare și încercau să demonstreze prin activitate că pot schimba lucrurile spre bine,” a declarat Filip.

De asemenea, fostul premier crede că partenerul de coaliție Andrei Năstase a votat din solidaritate decizia de asumare a Guvernului privind numirea Procurorului General, deși nu a fost de acord ca puterea să fie cedată.

“Andrei Năstase a spus că el nu a fost de acord, de fapt, cu acea decizie cu asumarea răspunderii chiar dacă participase și el la ședința de Guvern. Probabil au avut discuții interne prin care au încercat să convingă partenerii să nu facă acest pas, dar din solidaritate deja au votat neînțelegînd care va fi impactul,” amai spus Filip.

sursa foto: newsmaker.md

26
HahaHaha
4
HeartHeart
4
LoveLove
4
AngryAngry
2
SadSad
1
WowWow
1
YayYay
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment