Warning: Creating default object from empty value in /home2/geopolit/public_html/wp-content/plugins/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Piețele, restaurantele și sălile de sport se vor redeschide din 1 iunie. Ce restricții vor fi păstrate – geopolitica.md
Loading Posts...

Piețele, restaurantele și sălile de sport se vor redeschide din 1 iunie. Ce restricții vor fi păstrate

Restricțiile privind activitatea piețelor și a centrelor comerciale din municipiile Chișinău și Bălți vor fi eliminate începând cu 1 iunie. Tot de atunci ar putea fi reluată și activitatea transportului internațional de pasageri și al întreprinderilor din domeniul HoReCa. Un anunț în acest sens a fost făcut de Președintele Igor Dodon, după o discuție cu premierul Ion Chicu. Acesta și-a motivat decizia prin faptul că Republica Moldova ar înregistra o dinamică pozitivă în cazul infecțiilor cu Covid-19.

„În săptămâna 18-24 mai, a 21-a săptămână de epidemie, numărul de cazuri a scăzut cu 8,9%. Numărul celor vindecați a crescut de 2,9 ori. Numărul deceselor a scăzut de șapte ori. Avem o dinamică pozitivă”, a menționat Igor Dodon.

Dacă Comisia Națională pentru Sănătate Publică va accepta initiativa președintelui Dodon și a premierului Chicu, vor exista interdicții doar pentru sistemul educațional: grădinițe și școli, dar și pentru întrunirile în grupuri mai mari de 50 de persoane, susține Igor Dodon.

 

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment