Loading Posts...

Primele doze de vaccin ar putea ajunge în Republica Moldova aproximativ în 3 luni

Primele doze de vaccin ar putea ajunge  în Republica Moldova în maxim trei luni de zile, iar procesul de vaccinare ar putea începe cel târziu în toamna anului 2021. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă.

 

„La prima etapa vaccinul va ajunge de la GAVI (Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizați) prin platforma COVAX în cooperare cu OMS și UNICEF (până la 20% de vaccinuri gratuite). O anumită cantitate va fi donată Republicii Moldova de către România (din cantitatea parvenită României de la UE). Restul dozelor trebuie să le procurăm – gradual, în cantități mici, de la orice producător eligibil și la care Republica Moldova va avea acces, prin comunicare eficientă la nivel interguvernamental, pledoarie diplomatică și asigurare de parteneriate strategice”, a scris Boris Gîlcă pe pagina de Facebook.

Boris Gîlcă a adăugat că până la acoperirea vaccinală de minim 70% din populație, cetățenii trebuie, în continuare, să poarte obligatoriu și corect masca de protecție și să de asigure de distanța fizică și socială.

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment