Loading Posts...

Reacția Procuraturii Generale la protestul PAS „Stoianoglo deschide kuliokul”: Formațiunile politice care aleg calea flashmob-urilor în lupta pentru relevanță politică nu pot fi luate în serios

Procuratura Generală a reacționat la protestul organizat astăzi de memebrii PAS, nemulțumiți de de decizia anchetatorilor de neâncepere a urmăririi penale pe operațiunea „kuliokul.” Într-un comunicat al Procuraturii se spune că instituția va adopta soluții doar în baza legii, indiferent de presiunile generate de unele forțe politice.

„Când unele formațiuni politice aleg calea flashmob-urilor în lupta pentru relevanță politică acest lucru nu poate fi luat în serios. Procuratura este independentă de celelalte puteri în stat și rămâne fermă pe poziția de a adopta soluții şi hotărâri doar în baza unor probe pertinente, indiferent de formele de presiune generate de unele elemente politice. Pentru cei care pretind că întruchipează democrația autentică le explicăm că, dezacordul cu soluțiile organelor judiciare poate fi manifestat mai eficient, în limitele cadrului legal, cu utilizarea instrumentarului procesual-penal, controlului ierarhic superior și celui judiciar. Doar așa vor avea posibilitatea să-și prezinte argumentele și raționamentele logico-juridice care evident că, diferă de sloganele populiste exprimate prin flashmob-uri”, se spune în comunicatul instituției.

Precizăm că PAS a protestat în această dimineață în fața Procuraturii Generale, fiind nemulțumiți de decizia Procuraturii de neîncepere a urmăririi penale pe cazul ”kuliokul.”

Amintim că Procuratura Anticorupție anunțat miercuri, 24 iunie, că a dispus neînceperea urmăririi penale în urma denunțurilor depuse de Andrei Năstase și Iurie Reniță care au cerut  investigarea înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit de la Vlad Plahotniuc o pungă, în care se presupune că ar fi fost bani.

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment