Loading Posts...

S-au răzgândit. Deși erau gata să facă alianță și cu „dracul”, deputații PAS nu vor mai susține demiterea Guvernului Chicu

Deputații PAS s-au răzgândit,  nu vor mai susține demiterea Guvernului Chicu. O declarație în acest sens a fost făcută de deputatul PAS, Sergiul Litvinenco la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Litvinenco susține că fracțiunea din care face parte a luat această decizie după o întrevedere care a avut loc la Parlament între deputații PAS și Platforma DA.

„ Este un guvern catastrofă, inclusiv la nivel economic. Noi le-am spus colegilor de la Platforma DA, având în vedere că este pandemie, criză, ar fi iresponsabil din partea noastră, dacă am susține o moțiune de cenzură și am da jos un guvern în condițiile în care nu avem certitudinea configurării unei majorități care să susțină un alt guvern bun, pro-european autentic”, a declarat Litvinenco.

Deputatul PAS a negat, de asemenea, că fracțiunea din care face parte a purtat negocieri  cu grupul parlamentar Pro Moldova și liderul acestuia Andrian Candu. A fost, însă, contrazis de deputatul PSRM, Vasile Bolea. „Sau minte domnul Candu, sau minte domnul Litvinenco, sau nu este în cunoștință de cauză că cineva din partea lor discută cu domnul Candu,” a declarat Bolea.

Amintim că Partidul Acțiune și Solidaritate a sugerat Partidului Democrat că e gata de discuții pentru a crea împreună o coaliție de guvernare. „Suntem gata de o alianță și cu dracu, doar să scăpăm de Dodon”, a declarat la începutul lunii mai deputatul PAS, Mihai Popșoi la emisiunea Ora Expertizei de la JurnalTV.

Precizăm că Platforma DA a fost rezervată încă de la început cu privire la demiterea guvernului Chicu.  Deputații DA au  declarat de mai multe ori că nu se grăbesc să voteze pentru demiterea guvernului Chicu atât timp cât nu există nicio claritate că poate fi instituit un alt guvern fără a fi făcute alianțe de dragul demiterii guvernului și a tranzacționa puterea de la un grup oligarhic către altul. Platforma DA a declarat că va susține demiterea guvernului Chicu numai în condițiile în care viitorul guvern va fi format de Platforma DA și i-a invitat pe deputații care sunt gata să implimenteze legea privind capturarea statului să voteze pentru noul guvern.

sursa foto: TVRMoldova

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment