Loading Posts...

Și animalele de companie din Moldova vor avea drepturi. Deputata DA, Arina Spătaru desfășoară consultări pe marginea inițierii unui proiect de lege în acest sens

Animalele de companie vor fi protejate de lege. Deputata Platformei DA, Arina Spătaru a lansat consultări pe marginea inițierii unui proiect de lege care ar reglementa măsurile pentru întreținerea și asigurarea condițiilor de viață ale animalelor de companie. Proiectul prevede ca animalele să fie apărate de cruzime iar autoritățile locale să dispună de pârghiile necesare pentru a le oferi adăpost și protecție.

Identificarea animalului de companie fără adăpost, capturarea, înregistrarea, deparatizarea, sterilizarea, vaccinarea anti-rabică și eliberarea acestuia în locul unde a fost capturat, toate aceste elemente vor oferi o claritatea autorităților publice locale, cum să gestioneze eficient și rațional problema des întâlnită în localitățile lor, susține Arina Spătaru.

„Oferindu-le competențe și suport la nivel guvernamental, indicându-le surse de finanțare și ridicând subiectul protecției animalelor de companie în agenda publică, putem forma o cultură adecvată a cetățenilor în relațiile cu animalele.  Cunoaștem și cazuri când există și atacuri nemiloase. Iar autoritățile locale în multe cazuri nu au nici pârghii, nici competențe, nici finanțe de a gestiona eficient problemele apărute. Iată de unde a venit ideea de a scrie o lege ordinară, care să clarifice lucrurile, începând cu animalele de companie cu stăpân și terminând cu cele fara stăpân. Mă bucur că, prin consultările publice legate de acest proiect de lege, am reușit să punem la o masa de discuție toți actorii interesați în această problemă sistemică: iubitorii de animale, autoritățile publice locale, societatea civilă, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, organizații necomerciale. M-aș bucura dacă acest proiect de lege, îmbunătățiți după consultări, să fie un început bun de colaborare instituțională in vederea micșorării numărului animalelor de companie fără adăpost,” a declarat deputata Platformei DA.

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment