Warning: Creating default object from empty value in /home2/geopolit/public_html/wp-content/plugins/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Slusari, în apărarea comercianților impuși să achite pentru arendă pe timp de pandemie: „Dodon, Chicu și Nagacevschi blochează eliberarea certificatelor care permit anularea datoriilor” – geopolitica.md
Loading Posts...

Slusari, în apărarea comercianților impuși să achite pentru arendă pe timp de pandemie: „Dodon, Chicu și Nagacevschi blochează eliberarea certificatelor care permit anularea datoriilor”

Mii de agenți economici sunt impuși să achite arendă pentru perioada în care activitatea le-a fost sistată din cauza pandemiei de Coronavirus din cauza că seful statului, Igor Dodon, premierul Ion Chicu și ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi ar bloca eliberarea de către Camera de Comerț a certificatelor ce atestă circumstanțele de forța majoră, care permit reeșalonarea datoriilor sau chiar anularea unora dintre ele. De această părere este vicepreședintele parlamentului, Alexandru Slusari care susține că fracțiunea Platforma DA insistă asupra reluării activității Parlamentului și votării de urgență a inițiativei legislative, care deblochează situația pentru mediu de afaceri.

„Mii de oameni și agenți economici sunt impuși să achite acum arenda pentru lunile, când piețele și magazinele au fost închise. Businessul iesă la proteste și are dreptate !

Stimați antreprenori, decizia de a distruge economia și de a nu aplica regulă forța majoră le aparține lui Dodon, Chicu și Nagacevschi. Aceasta „inovație” există doar în Republica Moldova.

Anume acest trio blochează eliberarea de către Camera de Comerț certificatelor ce atestă circumstanțele de forța majoră, care permit reeșalonarea datoriilor sau chiar anularea unora din ele.

Platforma DA insistă asupra reluării activității Parlamentului și votării de urgență a inițiativei noastre legislative, care deblochează situația pentru mediu de afaceri, care a suferit în urma restricțiilor sanitare,” scrie Alexandru Slusari.

Amintim că zeci de persoane au protestat săptămâna trecută  în fața pieței „Calea Basarabiei” dar și a Guvernului, din cauza faptului că administrațiile piețelor le-a solicitat comercianților să achite chiria pentru lunile aprilie și iunie, în condițiile în care activitatea comercianțiolor a fost suspendată din cauza pandemiei de Coronavirus.

1
HeartHeart
1
AngryAngry
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment