Loading Posts...

Stoianoglo despre soarta dosarelor „politice”: ” A fost încetată urmărirea penală pe numele Ludmilei Kozlovsky, urmează Ana Ursachi și Renato Usatâi.” Cine va mai scăpa de dosare

Mai multor oameni de afaceri, activiști civici, dar și persoane cărora le-au fost fabricate dosare la comandă, le va fi retrasă învinuirea penală. Despre aceasta a anunțat Procurorul General, Alexandr Stoianoglo la emisiunea „O nas” de la Jurnal TV. Printre persoanele care vor scăpa de dosarele penale se enumeră activista Ludmila Kozlovsky, avocata Ana Ursachi, Renato Usatâi, primarul de Basarabeasca, Valentin Cimpoieș și fiul președintei diasporei armenești din Republica Moldova, Venera Gasparean – David Davitean.

„Am reacționat la apelul activiștilot civici care vorbeau despre dosarele politice, am avut întrevederi în privat cu acești oameni și am realizat că mulți dintre ei au fost nedreptățiți. O buna parte dintre dosarele lor se află în instanțele de judecată, din acest motiv va trebui să ne clarificăm cu soarta lor.  Toate cazurile care au fost, însă,  la etapa de urmărire penală au fost clasate. Au fost încetate cazurile de urmărire penală pe numele Ludmilei Kazlovski,  suntem în proces de încetare a urmăririi penale pe numele Anei Ursachi, de asemenea, se discută despre încetarea urmăririi penale pe numele lui Usatâi. Am încetat urmărirea penală în cazurile mai multor oameni de afaceri, cum ar fi Valentin Eșanu și alții ( …..) Acolo unde oamenii nu sunt vinovați, zeci de cazuri vor fi retrase din instanțele de judecată. Vom retrage urmărirea penală pe numele lui David Davitean, pe numele primarului de Basarabeasca, Valentin Cimpoieș, dar si a altor zeci de persoane,” a declarat Alexandr Stoianoglo.

1
YayYay
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment