Warning: Creating default object from empty value in /home2/geopolit/public_html/wp-content/plugins/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Stoianoglo rămâne Procuror General. Procedura de numire și demitere din funcție a acestuia, însă, declarată neconstituțională – geopolitica.md
Loading Posts...

Stoianoglo rămâne Procuror General. Procedura de numire și demitere din funcție a acestuia, însă, declarată neconstituțională

Magistrații Curții Constituționale au declarat neconstituțională prevederea din Legea Procuraturii ce ține de modalitatea de desfășurare a concursului de selectare a Procurorului General. Curtea Constituțională a decis, însă, că actualul Procuror General, Alexandr Stoiangolo va rămâne în funcție. În același timp, noua procedură de numire și demitere din funcție a Procurorului General a fost declarată neconstituțională.

„Odată cu această decizie, Procuratura devine mai protejata în independența si imparțialitatea sa față de eventualele influențe din partea Executivului, ” a declarat Domnica Manole, sefa Curtii Constituționale.

Sesizarea în partea ce ține de constituționalitătea  articolelor din Legea cu privire la Procuratură ce țin de desemnarea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar, a fost declarată inadmisibilă.

Precizăm că pe 23 septembrie, 2019, in perioada in care formau o fractiune, aflată în acel moment în opoziție, deputații PD: Pavel Filip, Dumitru Diacov, Vladimir Cebotari, Serghei Sirbu, Igor Vremea, Alexandru Jizdan, Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov, Corneliu Pandevici, Nicolae Ciubuc, Eleonora Graur și Vasile Bîtcă au depus o sesizare prin care au solicitat exercitarea controlului constituționalității articolelor privind inaintatea candidaturii la funcția de Procuror General și al Decretului Președintelui R.Moldova privind desemnarea lui Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar.

Prin aceeasi sesizare autorii au solicitat Curții Constituționale suspendarea articolului referitor la desfășurarea concursului pentru selectarea Procurorului General.

sursa foto: oleinic.md

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment