Loading Posts...

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va difuza online trei spectacole

Trei spectacole va transmite online în perioada 23-25 iunie Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Astfel, marți, 23 iunie, începând cu ora 18.00, instituția va oferi publicului online spectacolul ”Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa în regia lui Vitalie Rusu. Potrivit organizatorilor, spectacolul readuce în scenă una dintre cele mai populare şi longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuși. Un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puși mereu pe șotii, doi tineri îndrăgostiți, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar și despre toleranță, prietenie și compasiune.

Miercuri, 24 iunie, la 18.00, teatrul va difuza spectacolul “The Lucky Strike” de Rick Cleveland, regie: Vitalie Drucec. Potrivit organizatorilor, un om, legat de scaun și cu o cagulă pe cap, le spune bancuri torționarilor săi care așteaptă de la șef, din Chicago, permisiunea de a intra în acțiune sau, pe scurt, a-i face felul. Între bancuri se deapănă amintiri evocând boss-ul care le este ca un tată-mentor adulat. “O porție generoasă de afaceri murdare… echilibrând personalități caricaturale cu elemente fioroase de gen noir”, după cum bine observau cei de la Chicago Tribune cu referință la piesă. Din distribuție fac parte Nicu Suveică, Alexandru Pleșca și Ghenadie Gâlcă.

Joi, 25 iunie, la 18.00, teatrul va transmite spectacolul “Și focul aprins l-am ținut”. Este un monospectacol prezentat de actrița Ninela Caranfil, Artistă a Poporului, pe versurile Leonidei Lari, în regia lui Nicolae Jelescu. Selecție muzicală: Elena Vieru cu participarea lui Octavian Nanii. Premiera spectacolului a avut loc pe 19 decembrie 2018.

Regretatul poet român Marin Sorescu scria într-un eseu că „foarte rar se întâmplă ca poezia unui autor să se confunde atât de mult cu viața sa, iar viața să devină poezie într-un grad atât de înalt, ca în cazul Leonidei Lari. A scris cu propria-i viață, cu datul unui neam care își găsește în ea instrumentul cântecului şi ecoul. Crăiasă blândă, dar în același timp neîndurătoare, ea stăpânește în mod spontan metafora de mare forță, peste fericite împerecheri de cuvinte, care pot face o glorie oricărui mare poet…”

Spectacolele pot fi vizionate pe pagina de facebook a instituției https://www.facebook.com/Teatrul.Mihai.Eminescu.MD/ și pe site-ul oficial al teatrului http://www.tnme.md.

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment