Loading Posts...

Tihanovskaia, anunțată în căutare interstatală de către autoritățile din Belarus

Tihanovskaia, pe lista persoanelor urmărite pentru ”instigare la răsturnarea ordinii constituţionale”, a anunţat vineri Ministerul de Interne rus, citat de agenţia de presă RIA, transmite Reuters.

Tihanovskaia a fugit în Lituania, stat vecin cu Belarus, la scurt timp după alegerile prezidenţiale din 9 august, contestate de opoziţie, dar pe care preşedintele Aleksandr Lukaşenko – aflat la putere de 26 de ani – susţine că le-a cîştigat, transmite agerpres.ro.

Lukașenko a declarat că Occidentul complică situația în Belarus La jumătatea săptămînii trecute, Svetlana Tihanovskaia a fost inclusă pe lista persoanelor date în urmărire de Rusia. Scrutinul prezidenţial din 9 august şi anunţul oficial privind realegerea lui Lukaşenko au declanşat un val de contestare fără precedent, încă în desfăşurare în Belarus. De două luni, în fiecare duminică la Minsk se strîng aproximativ 100.000 de manifestanţi, în pofida represaliilor care au dus la arestarea sau la exilarea aproape a tuturor persoanelor aflate în prima linie a opoziţiei.

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment