Warning: Creating default object from empty value in /home2/geopolit/public_html/wp-content/plugins/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Vasile Năstase cere guvernului construcția urgentă al unui pod peste râul Nistru, la Molovata: „Mii de cetățeni au ajuns prizonieri la ei acasă și nu pot fi aprovizionați cu produse alimentare” – geopolitica.md
Loading Posts...

Vasile Năstase cere guvernului construcția urgentă al unui pod peste râul Nistru, la Molovata: „Mii de cetățeni au ajuns prizonieri la ei acasă și nu pot fi aprovizionați cu produse alimentare”

Ideea construcției unui pod peste râul Nistru, la Malovata, reprezintă cea mai eficientă soluție de rezolvare a unui complex de probleme cu care se confruntă cetățenii moldoveni din Transnistria. Inițiativa aparține deputatului Platformei DA, Vasile Năstase care a făcut un demers la guvern în vederea construcției unui pod peste Nistru, în localitatea Molovata. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că lucrurile s-au acutizat mai ales în perioada pandemiei, când circulația pe podul de la Dubăsari a fost interzisă de secesioniști. Din cauza nivelului scăzut al apei din râul Nistru, mii de cetățeni au ajuns a fi prizonieri la ei acasă, având mari probleme în aprovizionarea cu produse alimentare, susține Năstase.

„Mai multe localități din stânga Nistrului, aflate sub jurisdicția autorităților constituționale ale Republicii Moldova, sunt practic izolate, accesul se face fie prin sectoarele controlate de structurile separatiste, neprietenoase cu localnicii, fie cu ajutorul bacului care traversează Nistrul de la Malovata spre Cocieri. Acum câțiva ani, militarii din așa-zisele structuri de pacificare ale Federației Ruse au împușcat mortal un cetățean al Republicii Moldova și nici măcar nu au fost trași la răspundere! S-a întâmplat la punctul de control de pe podul de la Vadul lui Vodă în dimineața zilei de 01.01.2012, fiind vorba de Vadim Pisari, un tânăr de doar 18 ani. Ulterior, CEDO a condamnat Rusia pentru uciderea lui Vadim Pisari de către pacificatorul său, retras imediat după comiterea crimei. Asemenea cazuri,conform presei și localnicilor s-au produs în repetate rânduri, însă nimeni nu a ajuns pe banca acuzaților!
Lucrurile s-au acutizat mai ales în perioada pandemiei, când circulația pe podul de la Dubăsari a fost interzisă de secesioniști. Din cauza nivelului scăzut al apei din râul Nistru, mii de cetățeni au ajuns a fi prizonieri la ei acasă, având mari probleme în aprovizionarea cu produse alimentare și de alt ordin.

În aceste condiții, considerăm că ideea construcției unui pod peste râul Nistru la Malovata este una de stringentă necesitate, reprezintă un obiectiv de interes național și cea mai eficientă soluție de rezolvare a unui complex de probleme cu care se confruntă confrații noștri de peste Nistru! Podul respectiv ar rezolva zeci de probleme ale localnicilor, dar și ale potențialilor turiști, dornici să viziteze locurile pitorești din preajmă, dar se abțin din cauza lipsei de acces direct, evitând să treacă prin zonele controlate de structurile paramilitare și militare ale regimului anticonstituțional de la Tiraspol, sprijinit cinic și agresiv de Federația Rusă.

Solicităm Guvernului Republicii Moldova să treacă în lista de priorități proiectul în cauză, să purceadă la elaborarea studiului de fezabilitate, ulterior de proiectare și construcție a podului peste Nistru, folosind resurse proprii, dar și din finanțările parvenite de la partenerii noștri de dezvoltare,” a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Vasile Năstase.

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment