Loading Posts...

(VIDEO) Noi violenţe interetnice grave în oraşe din Israel

Noi violenţe între grupuri de etnici evrei şi arabi au avut loc, în cursul nopţii, în oraşe din Israel, iar secretarul de Stat american, Antony Blinken, s-a declarat extrem de îngrijorat de confruntările interetnice, produse pe fondul conflictului dintre Israel şi grupuri militante palestiniene.

Cel puţin doi civili şi un agent de poliţie au fost răniţi după ce au fost împuşcaţi, joi seară, de agresori de etnie arabă în oraşele israeliene Lod şi Ramla. În oraşul Jaffa, un militar în vârstă de 19 ani este în stare critică după ce a fost bătut, informează cotidianul Times of Israel preluat de mediafax.

Arabi violenţi au incendiat o sinagogă în oraşul Lod, situat în apropiere de Tel Aviv. Este al cincilea locaş de cult evreiesc incendiat în Lod în ultimele trei zile, potrivit postului Channel 12.

Ministrul israelian al Apărării, Benjamin Gantz, a dispus prelungirea stării de urgenţă în oraşul Lod, inclusiv a interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte.

În apropiere de Lod, la periferia sudică a oraşului Tel Aviv, jurnalişti ai postului public de televiziune Kan au fost agresaţi de militanţi de extremă-dreapta. Doi suspecţi au fost reţinuţi.

 al-Jazeera

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
LoveLove
0
WowWow
0
YayYay
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Irina Balan

Biografia Irina

Leave a Comment